Besikta bilen

Besikta EPA eller A-traktor

Den 20 maj nästa år får alla A-traktorer körförbud, såvida de inte har besiktats. Du kommer heller inte få en kallelse till besiktningen, utan måste själv söka upp någon som kan utföra besiktningen.

Anledningen är såklart att det ska finnas en rimlig chans att kontrollera att A-traktorer följer reglerna, något som har varit väldigt svårt hittills.

Det är ju ingen som har missat att det är gott om A-traktorer som kör alldeles för fort, och låter alldeles för mycket.

Det här drabbar inte bara den som kör A-traktor, utan föräldrar till ungdomar som kör A-traktor kan också straffas om ungdomarna kör ett olovligt fordon.

Vad tycker du om det här?

Tillbaka (till framtiden)

Sajten har varit frånvarande ett längre tag på grund av databaskrasch och ingen ork att sätta upp  den igen, men nu är den uppe och jag ska försöka hålla den bättre uppdaterad än tidigare.

Har du önskemål om vad jag ska skriva om är du välkommen att höra av dig, varför inte lämna en kommentar.

Försäkring

Du vet väl om att det är viktigt med en bilförsäkring? Allra minst en trafikförsäkring, men det kan absolut vara bra med en bättre försäkring. Själv har jag en helförsäkring till min bil, jag tycker det är lika bra. Det kan ju bli inbrott i den, eller den kan bli stulen.

Jag har inte den mest stöldbegärliga bilen kanske, det är en gammal Renault Clio från -03, men trots det är det ju inte omöjligt att någon får för sig att förstöra den på något vis, och då känns det bra med den där helförsäkringen.

Synd att inte försäkringen gäller för nya sommardäck, för det är dags för såna nu och det kostar ju en slant. Jaja, det är bara att bita i det sura äpplet och slänga fram slantarna.

Streetrod

Du vet väl att du som bygger streetrod och liknande specialbyggen måste registreringsbesikta bilen innan du får använda den i trafiken?

Egentligen är det inga bekymmer, det ska bara fastställas att din streetrod är trafiksäker och inte miljöfarlig, och det hoppas jag att du som bygger en streetrod tänker på under bygget.

Kraven för streetrods är lite lägre än för serietillverkade bilar.

Lycka till med ditt bygge!

Ursäkta

Tyvärr blev det något fel när vi flyttade till en ny server, så sidan har legat nere ungefär ett dygn. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det.

Hoppas alla tar det lugnt i vinterväglaget som har kommit de senaste dagarna, men det är tyvärr allt för tydligt när man läser nyheterna att vintern verkar komma som en chock för så många. Varför ska det vara så svårt att använda vinterdäck, att sänka farten och att hålla avstånden?

Som om det inte vore nog att bilister har svårt att hålla sig på vägen så har de alternativa färdsätten stora problem med vintern i år igen.

Här i Dalarna, där jag bor, har vi inga större problem med vinterväglag. Bussarna går som dom ska, min bil har varit utrustad med vinterdäck i över en månad och de flesta verkar inse att det blir halt när det är blött och kallt. Kanske resten av Sverige ska lära sig också?

Next Page »